Piraterna – rafflande med klassikerpotential

Snurrig dag med recensioner, fotografering och intervjuer i radio och tv, samtidigt som jag håller på att knåpa ihop SvD:s spelsida till torsdagen. Jag nöjer mig med att länka till Andreas Ekströms fantastiska recension i Sydsvenskan. Åtminstone tror jag att den är fantastisk. Jag slutade läsa efter ett par meningar, rädd att kritiken skulle nyanseras:

“Piraten och moralen. Andreas Ekström läser en sjörövarskildring med klassikerpotential.

Det är som att läsa en rafflande deckare. Anders Rydells och Sam Sundbergs reportagebok ”Piraterna” är en pageturner, en skickligt men återhållsamt dramatiserad dokumentär om ett fenomen som för alltid kommer att förändra synen på intellektuellt arbete och hur det ska lönas.”

One thought on “Piraterna – rafflande med klassikerpotential

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *