Nu eldar vi upp fåret!

SSWC2012

I helgen pågår Sweden Social Webcamp på Tjärö i Blekinge skärgård. Det är en så kallad okonferens där deltagarna själva sätter agendan och står för innehållet, som kretsar kring webbaserad teknik, kultur och kommers.

De första åren var SSWC ett tillfälle för deltagarna att prata av sig, för en gångs skull i sällskap av själsfränder till skillnad från vardagens tröstlösa försök att frälsa folk som ännu inte förstod sociala medier och den interaktiva webben. Idag har dock SSWC-idéerna slagit igenom på bred front och okonferensen har delvis ändrat skepnad. Jag besökte tillställningen förra året och det var ett fascinerande evenemang på många sätt. Mer festival än konferens med informella seminarier på klippor och under skuggande trädkronor, där kvällarnas rompimplande var nog så informativt som de schemalagda sessionerna. För att inte tala om den digitala frälsningsstämningen och en mycket besynnerlig offerritual.

Om allt detta skrev jag ett reportage för Svenska Dagbladet förra sommaren:

Naturligt nätverk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *