Pirater som kräver korrekturläsning

En anonym gratisläsare på The Pirate Bay känner sig arg och lurad. Vi författare till boken Piraterna har nämligen inte tagit vårt ansvar och korrat piratkopian ordentligt.

“Lol!

“gräns överskridande samarbete”
“attpiratkopiera spel”
Det finna massor av liknande fel.

Sundberg och Rydell vet uppenbarligen inte vad korrektureläsning är.”

Nej, det stämmer. Vi vet inte vad korrektureläsning är. Däremot kan vi lova att de där felen inte finns i köpesboken.

5 thoughts on “Pirater som kräver korrekturläsning

  1. Haha! Well, digitala kopior kan kommenteras i olika stadier. De kommentarer som lämnas i anslutning till distributionsmediet (i detta fall The Pirate Bay) är sällan särskilt värdefulla till annat än att bedöma själva digitaliseringens kvalité – övrig information bör man lära sig att skumma förbi snabbt då den nästan alltid är irrelevant. Vill man läsa kommentarer till innehållet går man snarare till bloggarna.

    Kommer ni göra en uppdaterat sammanställning av bokens mottagande i press och bloggar? Vore kul tycker jag, skulle gärna bygga vidare på en sådan sammanställning med några reflexioner över vilken betydelse boken fått för det allmänna samtalsklimatet nu (en stor och positiv betydelse, kan jag preliminärt säga).

    Tack för länken till Copyriot förresten!

  2. Jo, vi funderar på någon sorts sammanställning. Och att på något sätt försöka förstå vad själva fildelningen egentligen inneburit för mottagandet.

  3. Jag vill passa på att tacka för en utmärkt bok! Hade gärna köpt ett eller ett par “analoga” exemplar, om det bara varit möjligt utan att samtidigt stödja den “branch” som infernaliskt kämpar för att schablon-kriminalisera mig (och i princip alla andra kunder); bara för att vi – till skillnad från Branchen – förstått att vi lever i en digital tidsålder.

    Jag vill alternativt gärna donera en slant direkt till er för ert utmärkta arbete, men inte genom donationsknappen (PayPal..!). Kan vi inte bara få ett vanligt bankkonto till vilket man kan dumpa en slant via vanlig banköverföring?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *