Hat och hån

Två krönikor i SvD sedan senast.

Den som publicerades igår har fått mycket uppmärksamhet. Ämnet är näthat, Marcus Birro och det fria ordet:

Näthatare och de som hatar nätet

Jag har själv blivit dödshotad och idiotförklarad många gånger i kommentartrådar till artiklar – främst när jag på något sätt kritiserat våldsspel eller Apple. Eller när jag – ve och fasa – skrivit något med feministisk anstrykning. Det man får påminna sig om är att de upprörda läsarna sannolikt är lika förbannade när de sitter hemma och svär över tidningen som när de skriver av sig i artikelkommentarerna.

Förra veckans krönika handlar om den märkliga marknadsföringskampanjen för scifi-skräckisen Dead Space 2, där Electronic Arts gör narr av sina kunders mammor och samtidigt raserar alla förhoppningar om att spelbranschen har mognat:

Mammor hånas av spelföretag

Reklamvideon kan du se här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *