Drakar, demoner och Google+

Idag har jag en krönika om Google+ i Svenska Dagbladet, där jag utforskar nya sociala nätverks likheter med Drakar och demoner: Google+ är ett rollspel för vuxna.

Jag har varit på tjänsten i några veckor nu, och ännu består nyhetens behag. Jag diggar upplägget med kretsar (det verkar uteslutande vara sociala medier-experter som inte förstår värdet i det) och kan nog tänka mig att byta ut både Twitter och Facebook mot det. Men det hänger mer på vilka vänner och bekanta som tar steget över än på hur själva tjänsten fungerar. Än så länge är det bättre flöde av länkar, familjebilder (jo, jag vill faktiskt se dem (men bara mina verkliga vänners)) och sardoniska kommentarer på Facebook, så jag kommer även fortsättningsvis att kolla läget där då och då, om än bara för att hålla koll och inte så mycket för att posta grejer.

Till webbläsaren Chrome finns en mängd praktiska tillägg som underlättar plussandet. Jag använder två:

G+me som dels alltid visar hur många meddelanden man har, dels komprimerar plusflödet till en lista.

+1 som gör att man alltid har en +1-knapp att trycka på, oavsett om webbplatsen där man befinner sig har installerat det.

Mig hittar du här på Google+.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *